Édesburgonya-curry lencsével

| Édesburgonya-curry receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édesburgonya-curry lencsével
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg zöld, főtt lencse
10 dkg apró, kockára vágott édesburgonya
½ teáskanál garam masala
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál natúr joghurt
½ kávéskanál őrölt gyömbér
8 dkg kockára vágott burgonya
1 teáskanál étolaj
1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
1 kisebb kimagozott, apróra vágott zöld chilipaprika
ízlés szerint kimagozott, finomra vágott piros chilipaprika
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A meghámozott és kockákra vágott édesburgonyát egy teflonserpenyőben, a felhevített olajban, közepes lángon, időnként megkeverve 5 percig pirítjuk.

2. Közben a meghámozott és kockákra vágott burgonyát egy fazék vízben forrásban lévő sós vízben nagyjából 6 perc alatt majdnem puhára főzzük, leszűrjük, és félretesszük.

3. A megpirított édesburgonyát szűrőlapáttal kiszedjük, majd a serpenyőben a vöröshagymát időnként megkeverve 5 perc alatt üvegesre pirítjuk. Beletesszük a fokhagymát, a chilit és a gyömbért, majd még 1 percig kevergetjük.

4. A hagymás keverékbe visszatesszük az édesburgonyát, majd hozzáadjuk a főtt burgonyát, a lencsét, a forró alaplé felét, a garam masalát, és ízlés szerint megborsozzuk a keveréket. Az egészet jól elkeverjük, és takaréklángon 20 percig pároljuk - szükség esetén adhatunk még hozzá alaplét, ha a curry túl száraznak látszik.

5. A currybe keverjük a joghurtot is, és basmati rizzsel tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Édesburgonya-curry lencsével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3053 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Édesburgonya-curry lencsével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
recepttár