Uborkasaláta kaporöntettel

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Uborkasaláta kaporöntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál
2 db közepes méretű hagyma
2 db paradicsom
A díszítéshez:
1 csomó apróra vágott kapor
Az öntethez:
1 csipet kristálycukor
1 evőkanál fűszeres mustár
1 teáskanál bazsalikom
1 dl tejszín
4 evőkanál ecet
1 evőkanál borágó
2 evőkanál olaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Az uborkát megmossuk, hosszában kettévágjuk, magját teáskanállal eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát kis kockákra vágjuk és a felaprított hagymával együtt hozzáadjuk az uborkához. Megszórjuk sóval, és legalább 1 óra hosszat állni hagyjuk.

2. Az öntethez a mustárt simára keverjük az olajjal, ecettel és tejszínnel, és borágóval, bazsalikommal, sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Az uborka levét leöntjük, majd a salátára öntjük az elkészített mártást, még egyszer ízesítjük, apróra vágott kaporral meghintve tálaljuk.

Kerti partikon húsok mellé is kínálhatjuk.
Uborkasaláta kaporöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1207 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Uborkasaláta kaporöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
hírlevél