Burgonyás-brokkolis pite

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyás-brokkolis pite
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg rózsáira bontott brokkoli
50 dkg darabolt burgonya
18 dkg sovány, durvára vágott sertéshús
2 evőkanál vaj
1 fej lilahagyma
1 evőkanál étolaj
2 és fél evőkanál liszt
másfél dl zöldségalaplé
másfél dl tej
8 dkg morzsolt márványsajt
3 dkg dióbél
ízlés szerint kockára vágott sertéshús
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A kenéshez:
ízlés szerint tej
A nyújtáshoz:
kevés liszt

Elkészítés:

1. A burgonyadarabokat egy fazék forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

2. Közben egy vastag aljú serpenyőben a felhevített vajban a sertéshúst - gyakori kevergetés mellett - 5 perc alatt megpirítjuk.

3. A húst előbb a 8 gerezdre vágott hagymával 2 percig, majd a liszttel még 1 percig kevergetve sütjük. Apránként hozzáöntjük a zöldségalaplét és a tejet, majd folytonosan kevergetve felforraljuk.

4. Beleszórjuk a márványsajtot, a brokkolirózsákat, a burgonyát és a diót, majd a keveréket 5 percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük, aztán átkanalazzuk egy sütőformába.

5. A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy körben 2,5 cm-rel nagyobb legyen, mint a sütőforma. Ezt a 2,5 cm-es csíkot levágjuk. A tölteléket kissé elhúzzuk a forma szélétől, és a tésztacsíkot belülről a sütőforma peremére tapasztjuk. A csík tetejét megkenjük tejjel, majd az egészet befedjük a tésztával.

6. Körben a tésztát és a tésztacsíkot összenyomkodjuk, majd a „fedőként" szolgáló tészta közepén két kis vágást ejtünk, hogy a gőz eltávozhasson. A tésztát megkenjük tejjel, és 200 °C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig, amíg a tészta megemelkedik és aranybarnára pirul.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Burgonyás-brokkolis pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1707 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Burgonyás-brokkolis pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
pinterest