Pepperonis burgonyapizza

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pepperonis burgonyapizza
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg szeletelt peperoni
2 evőkanál sűrített paradicsom
15 dkg szeletelt mozzarella sajt
2 nagyobb szeletelt gomba
1 db kimagozott, csíkokra vágott sárga húsú paprika
6 evőkanál passzírozott paradicsom
1 db kimagozott, csíkokra vágott zöld húsú paprika
3 dkg kimagozott fekete olajbogyó
A burgonyaalaphoz:
100 dkg lisztes burgonya
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott zöldfűszer
1 db tojás
1 evőkanál vaj
A kenéshez:
kevés vaj

Elkészítés:

1. Vajjal kikenünk és kilisztezünk egy 23 cm átmérőjű pizzaformát. A kockára vágott burgonyát egy fazék forrásban lévő vízben 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Sima pürévé törjük, majd egy tálban összekeverjük a vajjal, a fokhagymával, a vegyes zöldfűszerekkel és a felvert tojással.

2. A masszát szétterítjük a pizzaformában, majd 220 °C-ra előmelegített sütőben 7-10 percig sütjük, hogy kezdjen megszilárdulni.

3. A sűrített paradicsommal elkevert passzírozott paradicsomot rákanalazzuk a pizzára, a szélén 1 cm-nyit üresen hagyva. A tetejére halmozzuk a pepperonit, a paprikákat, a gombát és a negyedekbe vágott olajbogyót.

4. A zöldségeket megszórjuk mozzarella sajttal, majd a pizzát visszatesszük a sütőbe még 20 percre. Akkor jó, ha az alapja átsült, a tetején pedig megolvadt a sajt. Melegen tálaljuk.

Pepperonis burgonyapizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1164 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Pepperonis burgonyapizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
bevásárlólista