Tavaszi saláta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tavaszi saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb fej fejes saláta
1 kisebb fej radicchio saláta
10 dkg földieper
1 csomó újhagyma
öntethez:
másfél dl tejföl
1 evőkanál méz
1 evőkanál csípős mustár
2 evőkanál ecet
1 csomó tárkony
1 db citrom
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A fejes salátát és a radicchiót megtisztítjuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük és szétszedjük. A megtisztított epret kettévágjuk, az előkészített újhagymát vékonyan felszeleteljük, majd az alapanyagokat egy tálban elvegyítjük.

2. A mártáshoz a tejfölt a mustárral, mézzel, ecettel és citromlével simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük.

3. A megtisztított, megmosott és felaprózott tárkonyt is hozzáadjuk, és az öntettel elkészítjük a salátát.

Kerti partikon húsok mellé is kínálhatjuk.
Díszíthetjük réti százszorszép zsenge tavaszi bimbóival.
Tavaszi saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1462 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Tavaszi saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
recepttár