Frisée saláta balkáni módra



Elkészítés:
1. A felengedett vegyes zöldséget sós vízben rövid ideig pároljuk, majd jól lecsepegtetjük. A hagymát felaprítjuk, a marhanyelvet és a sonkát keskeny csíkokra vágjuk Az olajbogyót lecsepegtetjük és vékonyan felszeleteljük. A főtt tésztát a hozzávalókkal együtt tálba rakjuk és óvatosan elvegyítjük. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd tetszés szerinti darabokra szedjük szét, és a többihez keverjük.
2. A mártáshoz a túrót, a tejszínt, a sóval eldörzsölt fokhagymát és az ecetes uborkalevet simára keverjük. Az uborkát meg a hagymát finomra vágjuk, és a felaprított metélőhagymával az előbbihez keverjük. Cayenne-i borssal, köménnyel, sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd a salátára öntjük.
3. Hűtőszekrényben legalább 30 percig állni hagyjuk.
4. Tálalás előtt frissen vágott petrezselyemmel hintjük meg.