Frisée saláta balkáni módra

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Frisée saláta balkáni módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg főtt kagylótészta
10 dkg főtt sonka
1 fej hagyma
Díszítéshez:
öntethez:
1 dl tejszín
1 teáskanál
1 csomó metélőhagyma
1 fej hagyma
1 dl uborkalé
2 gerezd fokhagyma
10 dkg tehéntúró
késhegynyi cayenni bors
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint
csipet köménypor

Elkészítés:

1. A felengedett vegyes zöldséget sós vízben rövid ideig pároljuk, majd jól lecsepegtetjük. A hagymát felaprítjuk, a marhanyelvet és a sonkát keskeny csíkokra vágjuk Az olajbogyót lecsepegtetjük és vékonyan felszeleteljük. A főtt tésztát a hozzávalókkal együtt tálba rakjuk és óvatosan elvegyítjük. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd tetszés szerinti darabokra szedjük szét, és a többihez keverjük.

2. A mártáshoz a túrót, a tejszínt, a sóval eldörzsölt fokhagymát és az ecetes uborkalevet simára keverjük. Az uborkát meg a hagymát finomra vágjuk, és a felaprított metélőhagymával az előbbihez keverjük. Cayenne-i borssal, köménnyel, sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd a salátára öntjük.

3. Hűtőszekrényben legalább 30 percig állni hagyjuk.

4. Tálalás előtt frissen vágott petrezselyemmel hintjük meg.

A metélőhagymát állítsuk vízbe, így tovább őrzi a frissességét.
Könnyű vacsoraként is kínálhatjuk.
Frisée saláta balkáni módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 867 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Frisée saláta balkáni módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
cikkek