Burgonyalepény szalonnával és juharsziruppal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Burgonyalepény szalonnával és juharsziruppal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg főtt burgonya
2 és ¼ dl tej
1 csipet
1 db tojás
igény szerint kukoricaolaj
A tálaláshoz:
másfél evőkanál juharszirup
8 szelet sült angolszalonna

Elkészítés:

1. A kihűtött tört burgonyából a tejjel pürét készítünk.

2. A szitált élesztős lisztet és sót összekeverjük egy keverőtálban. A halom közepébe nyomott mélyedésbe tesszük a felvert tojást és a burgonyapürét. Kézi habverővel apránként elkeverjük a lisztet a folyékony hozzávalókkal, hogy sima, sűrű, krémes állagú tésztát kapjunk.

3. Nagy teflonserpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, majd kis merőkanálnyi tésztaadagokat teszünk a forró olajba - valószínűleg 3 darab fér bele egyszerre. A lepények mindkét oldalát 2 perc alatt aranybarnára sütjük. A már elkészült darabokat melegen tartjuk, amíg az összes burgonyalepényt kisütjük.

4. A burgonyalepényeket 4 előmelegített tányérra szétosztjuk, köréjük locsoljuk a juharszirupot, a tetejükre pedig 2-2 ropogósra sütött szalonnaszeletet helyezünk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Burgonyalepény szalonnával és juharsziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 692 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Burgonyalepény szalonnával és juharsziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
vegetáriánus ételek