Karfiolos burgonyaropogós

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karfiolos burgonyaropogós
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg lisztes, kockára vágott burgonya
25 dkg rózsáira bontott karfiol
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 db tojás
ízlés szerint
ízlés szerint bors
igény szerint étolaj
A tálaláshoz:
igény szerint csíkokra vágott szalonna
ízlés szerint pirospaprika

Elkészítés:

1. A burgonyát egy fazék forrásban lévő vízben 10 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval vagy villával összetörjük.

2. Közben a karfiolrózsákat egy másik fazék forrásban lévő vízben 10 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, majd óvatosan a burgonyapüréhez keverjük. A masszába belekeverjük a reszelt parmezán sajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját belekeverjük a karfiolos burgonyapürébe. A fehérjét egy tiszta tálban kemény habbá verjük, majd azt is óvatosan a masszába forgatjuk.

4. A burgonyás masszát 8 egyenlő adagra osztjuk, és a kis halmokból pogácsákat formálunk. A serpenyőt félig töltjük olajjal, majd felhevítjük. A forró olajban a burgonyapogácsákat 3-5 perc alatt mindkét oldalukon megsütjük.

5. A burgonyaropogósokat meghinthetjük pirospaprikával, és ropogósra sütött baconszeletekkel tálaljuk.

A receptben leírt módon összeállítva, tojáshabbal lazítva, gőzöléssel készítendő felfújtat kapunk. Ez olajban sütve valószínűleg szétfolyik. Amennyiben sütni kívánjuk, a tojást szétválasztás nélkül adjuk hozzá, majd liszttel vagy zsemlemorzsával "szilárdítsuk" a masszát. Ezután liszttel, tojással, zsemlemorzsával panírozva süthetjük.
Karfiolos burgonyaropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 956 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Karfiolos burgonyaropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
tippek, fortélyok