Mozarellás édesburgonya-saláta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mozarellás édesburgonya-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg szeletelt mozzarella sajt
2 db hámozott, darabolt édesburgonya
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
20 dkg salátalevél
1 nagyobb szeletelt padlizsán
2 db kimagozott, szeletelt piros húsú paprika
ízlés szerint bors
Az öntethez:
1 evőkanál balzsamecet
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott zöldfűszer
1 kisebb apróra vágott mogyoróhagyma
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A darabokra vágott édesburgonyát tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, megborsozzuk, rászórjuk a fokhagymát, és összekeverjük. 190 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt puhára sütjük, és hagyjuk, hogy kissé megpiruljon.

2. Közben magas fokozaton előmelegítjük a grillsütőt. A padlizsán- és paprikaszeleteket rátesszük a grilltálcára, és időnként megforgatva 10 percig sütjük-pirítjuk.

3. Az öntethez a balzsamecettel összekeverjük a fokhagymát, az olívaolajat, majd a mogyoróhagymát és a zöldfűszereket, végül borsozzuk.

4. A tálaláshoz a vegyes salátaleveleket elosztjuk a tányérokon, ráhalmozzuk az édesburgonyát, a sült padlizsánt és paprikát. A halom tetejére kerülnek a mozzarellaszeletek. Végül a salátát meglocsoljuk az öntettel, és a kenyérszeletekkel tálaljuk.

Mozarellás édesburgonya-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2489 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Mozarellás édesburgonya-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
recepttár