Kukoricával-zöldbabbal töltött sült édesburgonya

| Töltött édesburgonya receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kukoricával-zöldbabbal töltött sült édesburgonya
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
48 dkg zöldbab
60 dkg karikára vágott paradicsom
2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
48 dkg mélyhűtött lóbab
Az öntethez:
1 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A kb. 25 dekás édesburgonyákat hegyes késsel beszurkáljuk, majd sütőlemezre helyezve, 190 °C-ra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük, hogy megpuhuljanak - kést beleszúrva tudjuk megállapítani, hogy puha-e a belseje. A megsült édesburgonyát melegen tartjuk.

2. Egy fazék forrásban lévő vízbe beleszórjuk a lóbabot és a kukoricát, újraforraljuk, majd takaréklángon, lefedve 5 percig főzzük. A megtisztított és félbevágott zöldbabot is beleszórjuk a fazékba. A vizet ismét felforraljuk, majd a zöldségeket takaréklángon főzzük még 3 percig, hogy a zöldbab is megpuhuljon.

3. Egy kis tálban elvegyítjük az ecetet az olívaolajjal és borssal. A leszűrt kukoricát és babokat visszaöntjük a fazékba, és a hozzáadott paradicsommal, az öntettel és a darabokra tépett bazsalikomlevelekkel alaposan összekeverjük.

4. A megsült édesburgonyákat hosszában bevágjuk, szétnyitjuk, és mindegyikre kis halmokat teszünk a zöldséges keverékből, majd bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Kukoricával-zöldbabbal töltött sült édesburgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2212 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Kukoricával-zöldbabbal töltött sült édesburgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
ételfotó