Kukoricával-zöldbabbal töltött sült édesburgonya



Elkészítés:
1. A kb. 25 dekás édesburgonyákat hegyes késsel beszurkáljuk, majd sütőlemezre helyezve, 190 °C-ra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük, hogy megpuhuljanak - kést beleszúrva tudjuk megállapítani, hogy puha-e a belseje. A megsült édesburgonyát melegen tartjuk.
2. Egy fazék forrásban lévő vízbe beleszórjuk a lóbabot és a kukoricát, újraforraljuk, majd takaréklángon, lefedve 5 percig főzzük. A megtisztított és félbevágott zöldbabot is beleszórjuk a fazékba. A vizet ismét felforraljuk, majd a zöldségeket takaréklángon főzzük még 3 percig, hogy a zöldbab is megpuhuljon.
3. Egy kis tálban elvegyítjük az ecetet az olívaolajjal és borssal. A leszűrt kukoricát és babokat visszaöntjük a fazékba, és a hozzáadott paradicsommal, az öntettel és a darabokra tépett bazsalikomlevelekkel alaposan összekeverjük.
4. A megsült édesburgonyákat hosszában bevágjuk, szétnyitjuk, és mindegyikre kis halmokat teszünk a zöldséges keverékből, majd bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.