Pestós sült burgonya

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pestós sült burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db nagy szemű burgonya
másfél dl zöldségalaplé
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
másfél dl zsíros tejszín
ízlés szerint bors
A pestóhoz:
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál apróra vágott bazsalikom
2 evőkanál fenyőmag
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagyszemű, 20-25 dkg-os burgonyákat válasszunk. A jól lesikált burgonyaszemeket beszurkáljuk villával. A héjukat bedörzsöljük sóval, majd sütőlemezre helyezve, 190 °C-ra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük, hogy megpuhuljanak, és a héjuk kissé megrepedezzen.

2. A megsült burgonyákat hosszában kettévágjuk, és kanállal kikaparjuk a húsukat egy tálba, csak a héjnál hagyjunk meg egy vékony réteget. A kikanalazott burgonyadarabokat villával összetörjük.

3. Közben a tejszínt a zöldségalaplével egy fazékban 8-10 percig forraljuk, amíg a felére besűrűsödik.

4. A citromlét elkeverjük a fokhagymával, az apróra vágott bazsalikomlevéllel, sóval és borssal, majd a fenyőmaggal együtt összedolgozzuk a tört burgonyával.

5. A megfűszerezett burgonyapürét visszakanalazzuk a kivájt héjakba, és a tetejét megszórjuk parmezán sajttal. A töltött burgonyákat a sütőben 10 percig sütjük, hogy a töltelékre ráolvadjon a sajt. Melegen tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Pestós sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2421 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Pestós sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
hírlevél