Burgonyaravioli marhahússal

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Burgonyaravioli marhahússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
néhány levél bazsalikom
A raviolihoz:
45 dkg lisztes burgonya
18 dkg liszt
3 evőkanál olívaolaj
3 db tojás
5 evőkanál vaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
ízlés szerint kockára vágott burgonya
A töltelékhez:
1 evőkanál étolaj
2 teáskanál apróra vágott bazsalikom
1 db kockára vágott mogyoróhagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 db kockára vágott paradicsom
másfél dl marhaalaplé
1 szál apróra vágott szárzeller
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint hámozott paradicsom

Elkészítés:

1. A töltelékhez a serpenyőben felhevített olajban 3-4 perc alatt morzsásra sütjük a darált marhahúst, majd a hozzáadott fokhagymával és mogyoróhagymával további 2-3 percig sütjük, amíg a hagyma üveges lesz. Belekeverjük a lisztet és a sűrített paradicsomot, és ismét 1 percig pároljuk a keveréket, amelyet ízlés szerint meghintünk sóval és borssal, majd a marhaalaplével 20 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

2. A raviolihoz a burgonyát egy fazék forrásban lévő vízben 10 perc alatt puhára főzzük, és egy tálban összetörjük. A hozzáadott tojássárgájával, az olívaolajjal, sóval, borssal, majd a liszttel cipóvá gyúrjuk.

3. Enyhén lisztezett gyúródeszkán a tésztát 24 részre osztjuk, és az adagokból lapos korongokat formálunk. A korong egyik felére kanalazzuk a tölteléket, ráhajtjuk a másik felét, és a széleket jól összenyomkodjuk.

4. Egy serpenyőben a megolvasztott vajban a raviolikat 6-8 perc alatt, egyszer megfordítva, aranybarnára sütjük - ilyen mennyiséget több adagban kell kisütni -, majd apróra tépdesett bazsalikomlevelekkel díszítjük, és forrón tálaljuk.

A sült raviolihoz hasonló ételek sok nép konyhájában ismertek. Ilyen a spanyol empanada, a finnugor kalitki és a magyar konyhában, sajnos kicsit feledésbe merült, sült édes és sós sült derelyék.
"Könnyebb" lesz, ha olajjal vagy tojással megkenve sütőben sütjük meg. Még melegen, reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Burgonyaravioli marhahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1223 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Burgonyaravioli marhahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
lexikon