Zöldséges röszti

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges röszti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db reszelt sárgarépa
1 db reszelt cukkini
1 db reszelt édesburgonya
8 db reszelt újhagyma
vagy
8 db apróra vágott újhagyma
ízlés szerint bors
2 teáskanál extraszűz olívaolaj
8 szelet sovány baconszalonna
1 db tojás

Elkészítés:

1. Az összes zöldséget összekeverjük, megborsozzuk, és belekeverjük a tojásfehérjét. Tiszta kézzel 8 kisebb lepényt készítünk, jól összenyomjuk őket, hogy egyben maradjanak.

2. Teflonsütőben a felhevített olajban, takaréklángon a zöldséglepények mindkét oldalát 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük - a sütés félidejében megfordítva, és egy fakanál hátával laposra nyomva. Több adagban sütjük meg a rösztit, egyszerre ne legyen túl sok darab a serpenyőben.

3. Közben előmelegítjük a grillsütőt, és a grillrácsot bevonjuk alufóliával. A szalonnát a grillsütőben 5-8 perc alatt ropogósra pirítjuk - a szeleteket félidőben megfordítjuk.

4. A kisült rösztit a baconszeletekkel azonnal tálaljuk.

Zöldséges röszti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6650 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Zöldséges röszti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
van itthon