Édesburgonya-palacsinta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édesburgonya-palacsinta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg darabolt édesburgonya
másfél dl zsírszegény tej
2 db tojás
1 teáskanál őrölt szegfűbors
ízlés szerint bors
A töltelékhez:
10 dkg sovány prosciutto
3 dkg rukkola
1 evőkanál citromhéj
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
15 dkg krémsajt
3 db szeletelt paradicsom

Elkészítés:

1. A hámozott édesburgonyadarabokat közepes lángon, enyhén sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, összetörjük, borssal ízesítjük, majd összekeverjük a szegfűborssal és a liszttel.

2. A lisztes édesburgonyához keverjünk 1 tojást, majd apránként a tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Félretesszük.

3. A töltelék készítését azzal kezdjük, hogy előmelegítjük a grillsütőt. A sonkát csíkokra vágjuk. A vastagra vágott paradicsomkarikákat alufóliával borított grillrácsra tesszük, és a palacsinták tálalása előtt 3-4 perccel megsütjük az előmelegített grillsütőben. A krémsajtot összekeverjük a finomra reszelt citromhéjjal és a petrezselyemmel, majd félretesszük.

4. 1 tojásfehérjét kemény habbá verünk, és a fehérjehabot beleforgatjuk a burgonyás masszába. Egy forróra hevített, bevonatos palacsintasütőbe merünk 3-4 evőkanálnyi masszát, és addig forgatjuk, míg 7,5 cm átmérőjű lepényt kapunk. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és szintén 2-3 perc alatt a másik oldalát is átsütjük. Az elkészült palacsintákat melegen tartjuk, amíg az összes elkészül.

5. Minden tányérra 2-3 palacsintát helyezünk, a tetejére teszünk néhány rukkolalevelet, sonka és paradicsomszeletet, majd rákanalazzuk a krémsajtot, és tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Édesburgonya-palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2068 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Édesburgonya-palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
recepttár