Pácolt pisztráng burgonyasalátával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pácolt pisztráng burgonyasalátával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lebőrözött, filézett pisztrángfilé
kevés olaj
A pácoláshoz:
4 gerezd fokhagyma
10 szem fekete bors
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
másfél dl vörösborecet
ízlés szerint
ízlés szerint friss petrezselyemzöld
ízlés szerint friss kapor
A burgonyasalátához:
50 dkg apró újburgonya
3 db szeletelt újhagyma
2 evőkanál franciaöntet
4 evőkanál majonéz
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint salátalevél

Elkészítés:

1. Előző nap egy lapos, vékonyan kikent tűzálló tálban lerakjuk a kb. 25-35 dekás pisztrángfiléket szorosan egymás mellé, egyetlen rétegben. A szeletelt vöröshagymát, a babérlevelet és a zöldfűszereket rászórjuk a halra.

2. A borsszemeket, a fokhagymát, a sót és az ecetet majdnem forráspontig hevítjük egy edényben, majd egyenletesen ráöntjük a halra. Miután a páclé kihűlt, a tálat lefedjük, és 24 órára a hűtőbe helyezzük.

3. A hűtőből kivett tálat lefedjük alufóliával, és a bepácolt halat 160 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd lefedve hűtőbe tesszük.

4. A burgonyát forrásban lévő, sós vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Még melegen nagyobb kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. A francia öntettel kevert sűrű majonézt ráöntjük a még meleg burgonyára, és jól összerázzuk. A burgonyasalátát hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megszórjuk az apróra vágott újhagymával.

5. A halszeleteket tányérokra tesszük, és minden adagra locsolunk egy kicsit a sült hal levéből.A salátalevelekkel és a burgonyasalátával azonnal tálaljuk.

Mindig hideg sütőbe tegyük a sütőedényt, ha jénai üvegből vagy kerámiából készült, mert forró sütőbe vagy nyílt lángra rakva elpattan.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Vinaigrette-mártás

Vinaigrette-mártás
2 evőkanál fehérborecet
1 kiskanál francia mustár

A hozzávalókat csavaros tetejű kis üvegben simára rázzuk.

Fejes salátához, zöldségfélékhez illik.

Pácolt pisztráng burgonyasalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1999 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Pácolt pisztráng burgonyasalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
bevásárlólista