Burgonyasaláta makrélával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyasaláta makrélával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg filézett, lebőrözött makréla
15 dkg tisztított, kockára vágott újburgonya
1 db vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
1 db kockára vágott, kimagozott alma
A tálaláshoz:
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 csokor vízitorma
2 evőkanál natúr joghurt
¼ db vékonyra szeletelt kígyóuborka
Az abáláshoz:
12 dl víz
1 szelet citrom
ízlés szerint
Az öntethez:
1 teáskanál olaj
¼ teáskanál dijoni mustár
3 evőkanál fehérborecet
másfél teáskanál kristálycukor
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A burgonyát egy fazékban, forrásban lévő víz felett 10 perc alatt puhára gőzöljük.

2. Közben a makrélát falatnyi darabokra vágjuk. Egy lábos gyöngyözve forró vízbe tesszük a halat a babérlevéllel meg a citromszelettel, és 3 percig főzzük, vagy amíg a hal húsa kifehéredik. A szűrőlapáttal kiemelt haldarabokat tálalótálra tesszük.

3. A leszűrt burgonyát egy nagy tálban alaposan összekeverjük az almával és a mogyoróhagymával, majd a keveréket rákanalazzuk a haldarabokra.

4. Az ecetet, olajat, cukrot és mustárt alaposan összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd az öntetet rálocsoljuk a burgonyakeverékre. A salátát lefedjük, és 6 órán át hűtjük a hűtőben.

5. Tálalás előtt meglocsoljuk a joghurttal, a tetejét pedig tetszetősen díszítjük az uborkaszeletekkel, amelyeket megszórunk a vízitormalevelekkel és a metélőhagymával.

Burgonyasaláta makrélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1380 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Burgonyasaláta makrélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
van itthon