Fűszeres csirkesaláta



Elkészítés:
1. A kb. 15 dekás csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. Egy vastag aljú serpenyőben a megolvasztott vajban a húst a friss chilivel, a mézzel és a római köménnyel 10 perc alatt puhára pároljuk, közben néha megkeverjük. Egy tálba áthelyezve hagyjuk kihűlni, ekkor keverjük hozzá az apróra vágott koriandert.
2. Közben a kockákra vágott burgonyát egy fazék forrásban lévő vízbe téve 10 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
3. A zöldbabot egy másik fazékban 3 percig főzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Egy tálban összekeverjük a burgonyát előbb a zöldbabbal, majd a csíkokra vágott paprikával és a paradicsommal, végül a kihűlt, fűszeres csirkemellel.
4. Egy kis tálban összeállítjuk az öntetet, majd egyenletesen rálocsoljuk a csirkesalátára, amit salátástálba téve azonnal tálalunk.