Indonéz csirkesaláta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Indonéz csirkesaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db főtt, szeletelt csirkemellfilé
30 dkg friss, kockára vágott ananász
18 dkg sótlan földimogyoró
1 nagyobb csíkokra vágott cukkini
3 szál szárzeller
1 csomó szeletelt újhagyma
18 dkg babcsíra
130 dkg apróra vágott burgonya
2 db reszelt sárgarépa
Az öntethez:
1 db kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
6 evőkanál olívaolaj
6 evőkanál mogyoróvaj
2 evőkanál világos szójaszósz
2 teáskanál szezámolaj
4 teáskanál zöldcitromlé

Elkészítés:

1. A burgonyát egy fazék forrásban lévő vízbe téve 10 perc alatt puhára főzzük, jól lecsepegtetjük, majd a salátástálba borítjuk.

2. Hozzákeverjük a meghámozott, kockákra vágott friss ananászt, a reszelt sárgarépát, a babcsírát, az újhagymát, a cukkinit, a szárzellert, a mogyorót és a (kb. 15 dkg-os) szeletelt csirkemelleket. Az összetevőket alaposan összerázzuk.

3. Az öntethez egy kis keverőtálban a mogyoróvajat villával vagy habverővel jól elkeverjük az apránként hozzáöntött olívaolajjal és a világos szójaszósszal. Majd hozzáadjuk a chilit, a szezámolajat és a zöldcitromlét, és jól összedolgozzuk.

4. A fűszeres öntettel meglocsoljuk a salátát - a hozzávalókat óvatosan összerázzuk az öntettel. A csirkesalátát azonnal tálaljuk.

Indonéz csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1819 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Indonéz csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
ételfotó