Olasz kolbászsaláta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olasz kolbászsaláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg szeletelt kolbász
67 és fél dkg héjában főtt, karikára vágott kifliburgonya
2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
másfél db kimagozott, szeletelt zöld húsú paprika
másfél db félbevágott, szeletelt lilahagyma
22 és fél dkg szárított, szeletelt paradicsom
másfél db radicchio saláta
vagy
másfél db lollo-rosso saláta
Az öntethez:
másfél teáskanál sűrített paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A burgonyát egy nagy fazék forrásban lévő vízbe téve 20 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, és hagyjuk kihűlni.

2. A salátát leveleire szedjük, és a levelekkel kibélelünk egy nagy salátástálat.

3. Felszeleteljük a burgonyát, és a felszeletelt zöld húsú paprikával, a kolbásszal (ha tehetjük, fűszeres olasz kolbászt válasszunk), a lila hagymával és az előzőleg leszűrt, szeletelt olajos szárított paradicsommal együtt rétegekben lerakjuk a salátával bélelt tálban, majd megszórjuk a friss bazsalikommal.

4. Egy kis tálban a balzsamecetet elkeverjük a sűrített paradicsommal és az olívaolajjal, ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk. Az öntettel meglocsolt salátát azonnal tálaljuk.

Olasz kolbászsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1443 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Olasz kolbászsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
most van szezonja