Olasz kolbászsaláta



Elkészítés:
1. A burgonyát egy nagy fazék forrásban lévő vízbe téve 20 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, és hagyjuk kihűlni.
2. A salátát leveleire szedjük, és a levelekkel kibélelünk egy nagy salátástálat.
3. Felszeleteljük a burgonyát, és a felszeletelt zöld húsú paprikával, a kolbásszal (ha tehetjük, fűszeres olasz kolbászt válasszunk), a lila hagymával és az előzőleg leszűrt, szeletelt olajos szárított paradicsommal együtt rétegekben lerakjuk a salátával bélelt tálban, majd megszórjuk a friss bazsalikommal.
4. Egy kis tálban a balzsamecetet elkeverjük a sűrített paradicsommal és az olívaolajjal, ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk. Az öntettel meglocsolt salátát azonnal tálaljuk.