Olasz kolbászsaláta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olasz kolbászsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg szeletelt kolbász
45 dkg héjában főtt, karikára vágott kifliburgonya
2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
1 db kimagozott, szeletelt zöld húsú paprika
1 db félbevágott, szeletelt lilahagyma
15 dkg szárított, szeletelt paradicsom
vagy
Az öntethez:
1 teáskanál sűrített paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A burgonyát egy nagy fazék forrásban lévő vízbe téve 20 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, és hagyjuk kihűlni.

2. A salátát leveleire szedjük, és a levelekkel kibélelünk egy nagy salátástálat.

3. Felszeleteljük a burgonyát, és a felszeletelt zöld húsú paprikával, a kolbásszal (ha tehetjük, fűszeres olasz kolbászt válasszunk), a lila hagymával és az előzőleg leszűrt, szeletelt olajos szárított paradicsommal együtt rétegekben lerakjuk a salátával bélelt tálban, majd megszórjuk a friss bazsalikommal.

4. Egy kis tálban a balzsamecetet elkeverjük a sűrített paradicsommal és az olívaolajjal, ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk. Az öntettel meglocsolt salátát azonnal tálaljuk.

Olasz kolbászsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1452 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Olasz kolbászsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
recept beküldése