Céklasaláta fokhagymás kapros öntettel

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Céklasaláta fokhagymás kapros öntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb főtt, szeletelt cékla
45 dkg kockára vágott, hámozott burgonya
½ kisebb vékonyra szeletelt kígyóuborka
1 db félbevágott, szeletelt lilahagyma
A díszítéshez:
2 nagyobb ág apróra vágott kapor
Az öntethez:
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál vörösborecet
½ csokor apróra vágott kapor
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát egy fazék forrásban lévő vízbe téve 15 perc alatt puhára főzzük, alaposan leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt burgonyát összekeverjük a céklaszeletekkel egy nagy tálban, és félretesszük.

2. Egy nagy salátástálon elrendezzük az uborka- és a lilahagyma-szeleteket, valamint a kaprot. Erre a zöldségágyra halmozzuk a céklával összekevert burgonyát.

3. Egy kis tálban alaposan összekeverjük az öntet hozzávalóit, majd az öntetet rálocsoljuk a salátára.

4. A salátát friss kaporral díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Céklasaláta fokhagymás kapros öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1709 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Céklasaláta fokhagymás kapros öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
pinterest