Zöldséges tésztaleves



Elkészítés:
1. A wokban felmelegítjük az olajat, és kevergetve megsütjük benne a vöröshagymát és a fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a sárgarépát, a cukkinit, a brokkolit, és 3-4 percig keverve sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
3. Beleöntjük az alaplét és a kókusztejet, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a szójaszószt, a currykrémet, a tésztát, és kis lángon 2-3 percig főzzük, amíg a tészta megduzzad.
4. Hozzákeverjük a szójababcsírát, a korianderzöldet, és azonnal tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.