Endíviasaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Endíviasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db endívia
A díszítéshez:
1 csomó metélőhagyma
A mártáshoz:
10 dkg lágy sajt
20 dkg krémsajt
2 evőkanál vaj
1 és ¼ dl fehérbor
10 dkg húsos füstölt szalonna
ízlés szerint
ízlés szerint bors
ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés:

1. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, keskeny csíkokra vágjuk.

2. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a kis kockákra vágott húsos szalonnát kisütjük benne, borral felengedjük, és hozzáadjuk a krémsajtot. Az elegyet kissé besűrítjük.

3. A sajtot kis kockákra vágjuk, belekeverjük a mártásba és hagyjuk elolvadni. A kész mártást sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd ráöntjük a salátára, és metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Kihűlve hideg előételként is, fehér kenyérrel, száraz fehérborral könnyű nyári vacsoraként is tálalhatjuk.
Endíviasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1465 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Endíviasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
vegetáriánus ételek