Jégsaláta tonhallal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Jégsaláta tonhallal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb fej jégsaláta
1 doboz tonhal
1 fej hagyma
1 kis üveg fekete olajbogyó
10 dkg juhsajt
A díszítéshez:
2 ágacska citromfű
2 db keményre főzött tojás
néhány hónapos retek
Az öntethez:
1 csipet kristálycukor
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 csomó bazsalikom
1 dl ecet
1 dl olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A salátát megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A paprikákat félbevágjuk, magházát kivesszük, megmossuk és csíkokra vágjuk. Az uborkát és a megtisztított hagymát felszeleteljük. Az olajbogyót jól lecsepegtetjük, a tonhalat szétszedjük, a juhsajtot felkockázzuk, majd a hozzávalókat tálban összekeverjük.

2. Az ecetet az olajjal és a borral elkeverjük és ízesítjük. A finomra vágott bazsalikomot hozzáadjuk, és a mártást a salátára öntjük.

3. Keménytojás-szeletekkel, retekkel és citromfűvel díszítve tálaljuk.

A vöröshagymát megtisztítva, kis időre tegyük hűtőszekrénybe, vagy készítsük az ételt póré- vagy salátahagymával. Aprításkor nem fogja csípni a szemünket.
Jégsaláta tonhallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1790 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Jégsaláta tonhallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
könyvek