Gyors kagylóleves szalonnával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyors kagylóleves szalonnával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg apróra vágott hámozottparadicsom-konzerv
12 dkg sovány, kockára vágott baconszalonna
12 dl halalaplé
3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 szál apróra vágott szárzeller
2 db szeletelt póréhagyma
2 db apróra vágott burgonya
1 db apróra vágott vöröshagyma
2 teáskanál kukoricaolaj
2 evőkanál vaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Vastag aljú fazékban, a felhevített olajban, közepes lángon 5 perc alatt ropogósra pirítjuk a szalonnát, majd papírtörlőre szedjük, és félretesszük.

2. Ugyanebben a fazékban felforrósítjuk a vajat, és a vöröshagymát, a szárzellert meg a burgonyát csipetnyi sóval, takaréklángon, lefedve, időnként megkeverve, 10 perc alatt puhára pároljuk.

3. Hozzákeverjük a póréhagymát, a paradicsomot a levével együtt, és 2 evőkanálnyi petrezselymet. Beleöntjük a halalaplét. Felforraljuk a levest, majd takaréklángon 10-15 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a leöblített és lecsepegtetett kagylót.

4. A levest 2-3 percig forrósítjuk, majd előmelegített tányérokba merjük, a maradék petrezselyemmel és a pirított szalonnával díszítve tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Gyors kagylóleves szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1780 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Gyors kagylóleves szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
twitter