Tőkehalleves burgonyával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tőkehalleves burgonyával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg lebőrözött, apróra vágott füstölt tőkehalfilé
45 dkg főtt burgonya
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 db apróra vágott vöröshagyma
8 és fél dl tej
2 evőkanál liszt
1 db apróra vágott póréhagyma
6 evőkanál zsíros tejszín
2 evőkanál vaj
4 db friss zsemle
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. Nagy fazékban, a közepes lángon megolvasztott vajban a vöröshagymát és a póréhagymát, gyakran kevergetve, 3 perc alatt üvegesre pirítjuk. Egy tálkában a lisztet kellő mennyiségű tejjel pépesre keverjük. A hagymákhoz adjuk, 2 percig keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet. Beleszórjuk a babérlevelet és a petrezselymet, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A levest felforraljuk, majd takaréklángon 15 percig főzzük.

2. Hideg vízzel leöblítjük a halfilét, szárazra töröljük, majd kisebb darabokra vágjuk. A haldarabokat beletesszük a levesbe, és még 15 percig főzzük, hogy a hal megpuhuljon. Hozzákeverjük a tört burgonyát meg a tejszínt, és további 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, a babérlevelet kidobjuk.

3. A hallevest előmelegített tányérokba merjük, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Ropogós zsemlével és zöldsalátával tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Tőkehalleves burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1305 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Tőkehalleves burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
pinterest