Édesburgonya-saláta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édesburgonya-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kockára vágott édesburgonya
2 szelet kockára vágott fehérkenyér
4 evőkanál vaj
1 evőkanál citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 db szeletelt banán
1 db kockára vágott, kimagozott piros húsú paprika
1 db kockára vágott, kimagozott zöld húsú paprika
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Az öntethez:
2 evőkanál apróra vágott, friss metélőhagyma
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál méz

Elkészítés:

1. Az édesburgonyát egy nagy fazék forrásban lévő vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük, alaposan lecsepegtetjük, és félretesszük.

2. Közben a serpenyőben felforrósított vajban és citromlében a fokhagymát és a paprikákat - állandó keverés mellett - 3 percig pároljuk, majd a banánt hozzáadjuk és még 1 percig főzzük. A keveréket szűrőlapáttal kiemeljük, és a burgonyához adjuk.

3. A kenyérkockákat, gyakori kevergetés mellett, aranybarnára pirítjuk a serpenyőben.

4. Egy kis tálban összeállítjuk az öntetet, felmelegítjük.

5. A burgonyás keveréket átkanalazzuk egy tálalóedénybe, majd ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Rákanalazzuk az öntetet, és a tetejére szórjuk a pirított kenyérkockákat, majd azonnal tálaljuk.

Édesburgonya-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3047 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Édesburgonya-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
van itthon