Rántotta spanyolosan

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rántotta spanyolosan
Eszközök: kés, séfkés, serpenyő, tűzhely
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db burgonya
10 dkg főtt garnélarák
4 db tojás
1 db karikára vágott póréhagyma
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál tej
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
néhány csepp Tabasco-szósz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A közepes nagyságú burgonyát vágjuk kis kockákra (nem kell hámozni).

A póréhagymát szeleteljük fel vékonyan. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, és kb. 10 perc alatt süssük kissé puhára a burgonyát. Tegyük bele a póréhagymát és az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk tovább 5 percig. Verjük fel a tojást és a tejet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tegyük a tisztított garnélarákot is a serpenyőbe. Öntsük rá a tejes tojást, lassan keverjük, amíg a kívánt keménységű lesz. Forrón tálaljuk, Tabasco-szószt is csepegtethetünk a tetejére.

Célszerűbb héjában főtt és meghámozott burgonyából készíteni. A hozzávalók sütésének javasolt sorrendje: póréhagyma, fokhagyma, garnéla, burgonya és a tojás.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Rántotta spanyolosan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1696 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Rántotta spanyolosan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
recepttár