Grillezett újburgonya-saláta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Grillezett újburgonya-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg tisztított újburgonya
4 szelet füstölt sonka
vagy
4 szelet szalonna
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint friss petrezselyemzöld
A páchoz:
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
3 evőkanál olívaolaj
Az öntethez:
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál fokhagymás borecet
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Az újburgonyát egy nagy fazék forrásban lévő vízben 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és egy tálba öntjük.

2. Az olívaolajat elkeverjük az apróra vágott friss kakukkfűvel és a pirospaprikával, majd a keveréket ráöntjük a még meleg burgonyára, amelyet óvatosan rázogatunk, hogy egyenletesen bevonja a fűszeres olaj.

3. Közepes hőfokon előmelegített grillsütőben 5 perc alatt ropogósra sütjük a sonka mindkét oldalát. A grillezett sonkát apróra vágjuk, és félretesszük.

4. A burgonyát is betesszük a grilltepsibe, és egyszer megforgatva, 10 percig sütjük.

5. A majonézt és az öntet többi hozzávalóit összekeverjük egy kis tálban. A burgonyát és a sonkát egy nagy tálalóedénybe helyezzük, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.

6. Rákanalazzuk az öntetet. A burgonyasalátát petrezselyemmel díszítjük, és melegen tálaljuk, vagy hagyjuk kihűlni, és a tálalásig hűtőbe tesszük.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Grillezett újburgonya-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1279 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Grillezett újburgonya-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
van itthon