Édes-savanyú gyöngyhagyma

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 80 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: fazék, kés, tűzhely
Eljárások: főzés, hámozás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg gyöngyhagyma
másfél dl borecet
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymákat óvatosan megtisztítjuk, hogy a fejek egyben maradjanak.

2. A vörösbor és az ecet keverékében feloldjuk a cukrot, megsózzuk, beletesszük a babérleveleket, és felforraljuk.

3. Az apró hagymákat kis lángon, fedő alatt kb. 20 percig főzzük benne. Akkor jó, ha a hagymák már megpuhultak, de nem estek szét leveleikre.

3. Még forrón előmelegített üvegbe töltjük, és azonnal lekötjük.

A befőttes üvegek sterilizálásakor konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, nem töröljük ki az üveget.
Hosszabb ideig eltartható, ha a tetejére ujjnyi olajat öntünk.
Édes-savanyú gyöngyhagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1515 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
150 hagymaétel
150 hagymaétel
(Magánkiadás, 1987)

Valljuk be őszintén, hogy a hagymát, konyhánk e szerény szereplőjét nem nagyon becsüljük. Magától értetődő mozdulattal süllyesztjük kosarunkba a piacon, hogy ugyanilyen természetességgel tesszük nyersen, sütve vagy párolva... bővebben...
Kép nélkül
Édes-savanyú gyöngyhagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
150 hagymaétel
150 hagymaétel
(Magánkiadás, 1987)

Valljuk be őszintén, hogy a hagymát, konyhánk e szerény szereplőjét nem nagyon becsüljük. Magától értetődő mozdulattal süllyesztjük kosarunkba a piacon, hogy ugyanilyen természetességgel tesszük nyersen, sütve vagy párolva... bővebben...
twitter