Mandulás-gyümölcsös parfé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Mandulás-gyümölcsös parfé
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg apróra vágott mazsola
3 dl tejszín
4 szem apróra vágott kandírozott cseresznye
7 és fél dkg apróra vágott mandula
vagy
7 és fél dkg apróra vágott pisztácia
9 dl tej
2 db tojás
2 teáskanál rózsavíz
5 dkg pirított kókuszreszelék
3 evőkanál búzakeményítő
vagy
3 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

1. A tejet és a cukrot lábosban felmelegítjük, folyton kevergetve, hogy a cukor szétolvadjon.

2. A keményítőt összekeverjük a tojások sárgájával és a tejszínnel, majd a tejbe öntjük (1. kép). Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

3. Hozzáadjuk a többi alkotórészt is (2. kép), jól összekeverjük, majd hideg vízzel kiöblített fagylaltos tálcára vagy más fagyasztótálcára öntjük (3. kép). Fóliával lefedjük, és a mélyhűtőbe tesszük.

4. Ha már részben megfagyott, a mélyhűtőből kivéve villával összetörjük (4. kép), jól megkeverjük, és újra fagyasztjuk (legalább 120 percig).

5. Tálalás előtt 10-20 perccel kivesszük a mélyhűtőből. Rombusz alakúra vágjuk, és néhány percre újra befagyasztjuk.

Mandulás-gyümölcsös parfé Mandulás-gyümölcsös parfé Mandulás-gyümölcsös parfé Mandulás-gyümölcsös parfé
A rózsavíz nem más, mint a hígított rózsaeszencia. India-szerte előszeretettel használják desszertek, édességek, tejszínes joghurtitalok ízesítésére., illatosítására.
Indiában a mandulás-gyümölcsös jégkrémet kúp alakú fémtartókban fagyasztják meg.
Mandulás-gyümölcsös parfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1285 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
Mandulás-gyümölcsös parfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
google+