Mandulás-gyümölcsös parfé



Elkészítés:
1. A tejet és a cukrot lábosban felmelegítjük, folyton kevergetve, hogy a cukor szétolvadjon.
2. A keményítőt összekeverjük a tojások sárgájával és a tejszínnel, majd a tejbe öntjük (1. kép). Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
3. Hozzáadjuk a többi alkotórészt is (2. kép), jól összekeverjük, majd hideg vízzel kiöblített fagylaltos tálcára vagy más fagyasztótálcára öntjük (3. kép). Fóliával lefedjük, és a mélyhűtőbe tesszük.
4. Ha már részben megfagyott, a mélyhűtőből kivéve villával összetörjük (4. kép), jól megkeverjük, és újra fagyasztjuk (legalább 120 percig).
5. Tálalás előtt 10-20 perccel kivesszük a mélyhűtőből. Rombusz alakúra vágjuk, és néhány percre újra befagyasztjuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |