Burgonyasaláta rukkolával és almával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyasaláta rukkolával és almával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kimagozott, hámozott zöldalma
12 és fél dkg kockára vágott kecskesajt
60 dkg hámozott burgonya
15 dkg csíkokra vágott rukkola
1 teáskanál citromlé
3 dkg apróra vágott dióbél
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
Öntethez:
1 teáskanál édesköménymag
1 teáskanál méz
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vörösborecet

Elkészítés:

1. A felszeletelt burgonyát egy fazék forrásban lévő vízbe téve 15 perc alatt puhára főzzük, alaposan leszűrjük, és hagyjuk, hogy kihűljön. A kihűlt burgonyát tálalóedénybe helyezzük.

2. A kockákra vágott almát megforgatjuk a citromlében, leszűrjük, és összekeverjük a burgonyával. Hozzáadjuk a diót, a sajtkockákat és a rukkolát, majd a salátát összerázzuk, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

3. Egy kis tálban összeállítjuk az öntetet, majd rálocsoljuk a salátára, amelyet azonnal tálalunk.

Jobban "kijön" a dió aromája, ha szárazon, enyhén megpirítjuk.
Burgonyasaláta rukkolával és almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1458 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Burgonyasaláta rukkolával és almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
tippek, fortélyok