Burgonyasaláta rukkolával és almával
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A felszeletelt burgonyát egy fazék forrásban lévő vízbe téve 15 perc alatt puhára főzzük, alaposan leszűrjük, és hagyjuk, hogy kihűljön. A kihűlt burgonyát tálalóedénybe helyezzük.
2. A kockákra vágott almát megforgatjuk a citromlében, leszűrjük, és összekeverjük a burgonyával. Hozzáadjuk a diót, a sajtkockákat és a rukkolát, majd a salátát összerázzuk, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
3. Egy kis tálban összeállítjuk az öntetet, majd rálocsoljuk a salátára, amelyet azonnal tálalunk.
Jobban "kijön" a dió aromája, ha szárazon, enyhén megpirítjuk.