Rizottó maranói módra

Risotto alla maranese

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Rizottó maranói módra
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kagyló
30 dkg rizottórizs
20 dkg tintahal
10 dkg garnélarák
3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
6 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A tintahalat megmossuk, és nem túl kis darabokra vágjuk. A garnélát megmossuk. Az olaj felét mélyebb serpenyőben felforrósítjuk.

2. A tintahalat meg a garnélát a megtisztított, összevágott fokhagymával és a petrezselyemmel együtt kisütjük. Sózzuk, borsozzuk. A kagylókat megmossuk.

3. Egy másik edényben, a maradék felforrósított olajban addig pároljuk, amíg a héjak teljesen kinyílnak (a zárva maradottakat kidobjuk). A kagylóhúst, kevés főzővizével a tintahalhoz és a garnélához adjuk. A fehérborral felöntjük, hozzákeverjük a rizst, és roppanósra főzzük. Mindig felöntjük kevés zöldséglevessel, nehogy a rizs túlságosan kiszáradjon. Pihentetés után tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Rizottó maranói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1443 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Rizottó maranói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
recepttár