Sajtos-mustáros rakott kenyér



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-fokra (a légkeveréses sütőt 180 C-fokra). Keverjük össze a reszelt sajt nagyobb részét, a dijoni mustárt és 3 evőkanál tejet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2. A vastag kenyérszeleteket előbb vajazzuk meg, majd mindegyiket kenjük meg a sajtos keverékkel is. A szeleteket vágjuk 4-4 háromszögre.
3. Vajazzunk ki egy 2,25 literes, lapos, tűzálló tálat, és rakjuk bele a csúcsukkal felfelé a kenyérháromszögeket.
4. A megmaradt tejet és a tojásokat verjük fel, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a kenyerekre. Szórjuk a tetejére a megmaradt sajtot, és süssük 35 percig, amíg megdagad és aranyszínű lesz. Közben melegítsük elő a grillsütőt.
5. 8-10 perc alatt süssük ropogósra a bőre nélküli, húsos szalonnaszeleteket, közben többször fordítsuk meg őket. Törjük darabokra, és szórjuk a megsült kenyérre. Csepegtessünk rá egy kis Worcester-szószt, és azonnal tálaljuk.