Tibeti tealeves
Levesek | Tealeves receptek
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A teafűből (lehetőleg Lapsang Souchong füstölt ízű fekete tea legyen) erős teát főzünk. A víz forrása után 6-7 percig áztassuk a teát, majd szűrjük át.
2. Közben felolvasztott vajon a gabonapelyhet pár percig pirítjuk.
3. A tűzről levéve hozzáöntjük a szójaszószt, alaposan elkeverjük, majd az egészre ráöntjük az átszűrt teát, és felhúzzuk vízzel.
4. Beleteszünk egy-egy csipettel a fűszerekből, sózzuk. Ha forr, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a kefirt.
5. Tálalásig pihentessük kicsit, hogy a pelyhek teljesen felázzanak.