Kínaikel-saláta



Elkészítés:
1. A kínai kelt megmossuk, lecsepegtetjük és egy centi széles csíkokra vágjuk. A szójacsírát megmossuk és lecsepegtetjük. Az újhagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, a sonkát szintén, a 2 szelet hámozott ananászt, a hámozott, kimagozott barackot és körtét kis kockákra aprítjuk.
2. A hozzávalókat tálba tesszük, és óvatosan összekeverjük.
3. A mártáshoz a tejfölt az ecettel, szójaszósszal és mézzel simára keverjük, a curryvel, cayenne-i borssal, sóval, borssal fűszerezzük, majd felét ráöntjük a salátára.
4. Hűtőszekrényben legalább 30 percig állni hagyjuk, majd a maradék mártással még egyszer ízesítjük, végül apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.