Kínaikel-saláta

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kínaikel-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db ananász
40 dkg kínai kel
10 dkg szójacsíra
1 csomó újhagyma
1 db körte
10 dkg főtt sonka
Az öntethez:
1 teáskanál curry
1 késhegynyi cayenni bors
1 csomó apróra vágott metélőhagyma
1 és ¼ dl tejföl
2 evőkanál ecet
2 evőkanál méz
2 evőkanál szójaszósz
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kínai kelt megmossuk, lecsepegtetjük és egy centi széles csíkokra vágjuk. A szójacsírát megmossuk és lecsepegtetjük. Az újhagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, a sonkát szintén, a 2 szelet hámozott ananászt, a hámozott, kimagozott barackot és körtét kis kockákra aprítjuk.

2. A hozzávalókat tálba tesszük, és óvatosan összekeverjük.

3. A mártáshoz a tejfölt az ecettel, szójaszósszal és mézzel simára keverjük, a curryvel, cayenne-i borssal, sóval, borssal fűszerezzük, majd felét ráöntjük a salátára.

4. Hűtőszekrényben legalább 30 percig állni hagyjuk, majd a maradék mártással még egyszer ízesítjük, végül apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Kínaikel-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1788 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Kínaikel-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
facebook