Chowder füstölt tőkehallal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chowder füstölt tőkehallal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg apróra vágott, lebőrözött füstölt tőkehalfilé
25 dkg kockára vágott burgonya
2 evőkanál vaj
1 szál apróra vágott szárzeller
3 dl forró víz
6 dkg kockára vágott sárgarépa
3 dl tej
1 db apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékban, a közepes lángon megolvasztott vajban a vöröshagymát és a szárzellert, gyakran kevergetve, 5 percig pároljuk - vigyázzunk, hogy ne égjenek oda.

2. Hozzákeverjük a burgonyát, a sárgarépát, majd felöntjük a vízzel, és ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal. Felforraljuk, majd takaréklángon 10 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Ekkor tesszük a levesbe a halat, és további 10 percig főzzük.

3. Beleöntjük a tejet, és lassan felforrósítjuk. Megkóstoljuk, és szükség szerint még ízesítjük. Forrón tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Chowder füstölt tőkehallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 969 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Chowder füstölt tőkehallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
hírlevél