Csirkeleves burgonyával és sonkával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkeleves burgonyával és sonkával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
25 dkg sovány, kockára vágott füstölt sonka
20 dkg lebőrözött, csíkokra vágott csirkemellfilé
1 db szeletelt vöröshagyma
1 evőkanál vaj
2 db tisztított, karikára vágott póréhagyma
2 evőkanál liszt
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál zsíros tejszín
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékban, a közepes lángon megolvasztott vajban a fokhagymát és a vöröshagymát 3 perc alatt üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát és a póréhagymát, majd kevergetve további 3 percig pároljuk.

2. Egy tálkában a lisztet simára keverjük annyi alaplével, hogy pépes masszát kapjunk. Beleöntjük a fazékba, és elkeverjük. Ráöntjük a többi alaplét, és hozzáadjuk a burgonyát a csirkehússal, sózzuk, borsozzuk. A levest felforraljuk, majd takaréklángon 25 percig főzzük, hogy a burgonya és a csirkehús megpuhuljon.

3. Belekeverjük a tejszínt, és még 2 percig főzzük a levest. Majd levesszük a tűzről, és tányérokba merjük. Apróra vágott, grillezett sonkakockákkal díszítjük, és ropogós zsemlével tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Csirkeleves burgonyával és sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1317 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Csirkeleves burgonyával és sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
szólj hozzá, értékelj