Csiperkegombasaláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csiperkegombasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg friss csiperkegomba
2 db újhagyma
2 csomó friss hónapos retek
12 és fél dkg szójacsíra
4 evőkanál citromlé
4 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
Díszítéshez:
ízlés szerint vízitorma
Öntethez:
ízlés szerint
ízlés szerint bors
ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés:

1. A gombát, az újhagymát és a retket megtisztítjuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A kiválogatott szójacsírával együtt tálba rakjuk és óvatosan elvegyítjük.

2. Az öntethez a sóval eldörzsölt fokhagymát, a négy evőkanál citromlevet és az olajat tálba tesszük, és habverővel addig keverjük, amíg besűrűsödik, de azért folyékony marad. Sóval, cukorral, borssal ízesítjük.

3. A mártást az alapanyagokra öntjük, kicsit állni hagyjuk, tálalás előtt vízitormával díszítjük.

A csiperkegomba 24-36 óráig tartható el a hűtőben. Papírzacskóban tároljuk, mert a nejlon tasakba „beleizzad”. A friss csiperkét nem kell meghámozni, elég, ha megmossuk.
Csiperkegombasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1323 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Csiperkegombasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
recept beküldése