Csiperkegombasaláta
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Díszítéshez:
ízlés szerint vízitorma
Öntethez:
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint kristálycukor
Elkészítés:
1. A gombát, az újhagymát és a retket megtisztítjuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A kiválogatott szójacsírával együtt tálba rakjuk és óvatosan elvegyítjük.
2. Az öntethez a sóval eldörzsölt fokhagymát, a négy evőkanál citromlevet és az olajat tálba tesszük, és habverővel addig keverjük, amíg besűrűsödik, de azért folyékony marad. Sóval, cukorral, borssal ízesítjük.
3. A mártást az alapanyagokra öntjük, kicsit állni hagyjuk, tálalás előtt vízitormával díszítjük.
A csiperkegomba 24-36 óráig tartható el a hűtőben. Papírzacskóban tároljuk, mert a nejlon tasakba „beleizzad”. A friss csiperkét nem kell meghámozni, elég, ha megmossuk.