Gazpacho
Elkészítési idő:
90 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A zöldségeket megmossuk, és apró darabokra vágjuk.
2. Félreteszünk egy kis nyers, feldarabolt uborkát és/vagy paprikát, amit majd a végén, tálaláskor szórunk bele a tányérba.
3. Az össze többi hozzávalót összeturmixoljuk, majd betesszük hűlni és "összeérni" néhány órára a hűtőbe.
Nyáron hűsítő levesnek, italnak kitűnő.
Bár címében ez a leves gazpacho, de az igazi gazpacho mindig csak nyers zöldségekből készül (nem paradicsompüréből). A turmixolt zöldségeket pedig minden esetben át kell passzírozni, melyre legjobb eszköz a paradicsompasszírozó.
Feltétként pirított kenyérdarabkákat, és/vagy apróra vágott egyéb zöldségeket (paprikát, uborkát) adhatunk hozzá.