Gazpacho

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika
3 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
2 csipet zsemlemorzsa
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
pár csepp citromlé

Elkészítés:

1. A zöldségeket megmossuk, és apró darabokra vágjuk.

2. Félreteszünk egy kis nyers, feldarabolt uborkát és/vagy paprikát, amit majd a végén, tálaláskor szórunk bele a tányérba.

3. Az össze többi hozzávalót összeturmixoljuk, majd betesszük hűlni és "összeérni" néhány órára a hűtőbe.

Nyáron hűsítő levesnek, italnak kitűnő.

Bár címében ez a leves gazpacho, de az igazi gazpacho mindig csak nyers zöldségekből készül (nem paradicsompüréből). A turmixolt zöldségeket pedig minden esetben át kell passzírozni, melyre legjobb eszköz a paradicsompasszírozó.
Feltétként pirított kenyérdarabkákat, és/vagy apróra vágott egyéb zöldségeket (paprikát, uborkát) adhatunk hozzá.
Gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 947 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
108 finomenális vegetáriánus recept á la Laár ,
108 finomenális vegetáriánus recept á la Laár
(Vince Kiadó, 2010)

Különleges szakácskönyvet szeretnénk ezúton az olvasók figyelmébe ajánlani. A szerző Laár András, a népszerű abszurd humorista és előadóművész, a közismerten elkötelezett vegetáriánus, aki remekül főz is. Ez a kötet... bővebben...
Kép nélkül
Gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
108 finomenális vegetáriánus recept á la Laár ,
108 finomenális vegetáriánus recept á la Laár
(Vince Kiadó, 2010)

Különleges szakácskönyvet szeretnénk ezúton az olvasók figyelmébe ajánlani. A szerző Laár András, a népszerű abszurd humorista és előadóművész, a közismerten elkötelezett vegetáriánus, aki remekül főz is. Ez a kötet... bővebben...
könyvek