Minestrone

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Minestrone
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 negyed reszelt fejes káposzta
12 dkg nagy szemű fehérbab
4 db hámozott, kockára vágott paradicsom
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 szál szárzeller
6 dkg apró szarvacska tészta
2 ág friss bazsalikom
2 ág friss majoránna
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 ág friss kakukkfű
2 db apróra vágott vöröshagyma
1 és ¼ dl vörösbor
2 db karikára vágott sárgarépa
2 db kockára vágott burgonya
1 kisebb karikára vágott fehérrépa
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint parmezán sajt

Elkészítés:

1. Annyi friss bazsalikom-, majoránna és kakukkfűlevelet aprítunk össze, hogy összesen 2 evőkanálnyi mennyiséget kapjunk, amit egyelőre félreteszünk. Egy nagy fazékban, a felforrósított olajban a vöröshagymát - időnként megkeverve - 5 perc alatt üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és további 3 percig keverjük, végül beletesszük a kockákra vágott paradicsomot és a félretett zöldfűszereket.

2. Beleöntjük a bort, 1-2 percig főzzük. Ekkor kerül a fazékba a zöldségalaplé és a lecsepegtetett bab (a babot előzőleg egy éjszakára beáztatjuk). A levest felforraljuk, majd takaréklángon, félig lefedve, másfél órán át főzzük.

3. Beletesszük a sárgarépát, a burgonyát és a fehérrépát, majd további 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a szárzellert, a káposztát és a száraztésztát, majd lefedve további 10 percig főzzük. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a parmezánt. Előmelegített tányérokba merjük, és parmezánnal megszórva tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1753 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
cikkek