Indiai zöldborsós burgonyaleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Indiai zöldborsós burgonyaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg mélyhűtött zöldborsó
25 dkg lisztes, kockára vágott burgonya
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olaj
8 és fél dl zöldségalaplé
4 evőkanál natúr joghurt
1 teáskanál őrölt koriander
1 db apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 db kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
1 teáskanál garam masala
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, apróra vágott koriander

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékban, a felhevített olajba beleforgatjuk a kockákra vágott burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Takaréklángon - állandó kevergetés mellett - addig pároljuk a zöldségeket, amíg a hagyma üveges lesz.

2. Hozzászórjuk az őrölt fűszereket, és további 1 percig kevergetjük.

3. Beleöntjük a zöldségalaplét, az apróra vágott chilit, és felforraljuk, majd takaréklángon, lefedve 20 percig főzzük, hogy a burgonya megpuhuljon

4. Hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5 percig főzzük. Belekeverjük a joghurtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

5. A levest előmelegített tányérokba merjük, apróra vágott friss korianderrel díszítjük, és meleg kenyérrel tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Indiai zöldborsós burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1974 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Indiai zöldborsós burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
bevásárlólista