Vízitorma saláta

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vízitorma saláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor vízitorma
1 nagyobb fürtös uborka
3 db narancs
1 db vékonyra szeletelt lilahagyma
1 csokor apróra vágott metélőhagyma
6 dkg apróra vágott dióbél
Az öntethez:
dl citromlé
dl olívaolaj
2 teáskanál reszelt narancshéj
1 teáskanál mustármag
1 evőkanál méz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldségeket megmossuk, lecsepegtetjük. A vízitormát kis levélkére tépkedjük (1. kép), a vastagabb szárakat kidobjuk. A zellert 5 cm-es darabokra vágjuk, majd hosszában vékony csíkokra metéljük. Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, a magját kikaparjuk (2. kép), és 5 mm vastagon felszeleteljük. A narancsot meghámozzuk, belső, fehér héját is levágjuk (3. kép), húsát a gerezdeket elválasztó hártyából kiemeljük (4. kép).

2. Az öntethez összekeverjük az olajat és a citromlevet. Reszelt narancshéjjal, mustármaggal, sóval, borssal, mézzel ízesítjük, és csavaros tetejű üvegbe tesszük. Alaposan összerázzuk, hűtőszekrénybe tesszük.

3. A hozzávalókat nagy tálban összekeverjük, ráöntjük a dresszinget, és beleforgatjuk a salátát. Pecandióval vagy dióbéllel meghintve tálaljuk.

Vízitorma saláta Vízitorma saláta Vízitorma saláta Vízitorma saláta
Vízitorma saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1230 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
Vízitorma saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
ételfotó