Paradicsomos zöldbab

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos zöldbab
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zöld zöldbab
6 dkg apróra vágott olajbogyó
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál kristálycukor
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
1 evőkanál vörösborecet
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A zöldbabot megtisztítjuk és félbevágjuk (1. kép), majd forrásban lévő vízben 5 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, hogy haragoszöld színét megtartsa. A konzervparadicsomot felaprítjuk, a levet félretesszük (2. kép).

2. A hagymát és a fokhagymát megforrósított olajon világosbarnára pirítjuk. Megszórjuk a cukorral, és addig pirítjuk, amíg karamellizálódik. Hozzáöntjük az ecetet, és 1 percig főzzük. Beletesszük az olajbogyót és a paradicsomot a levével együtt (3. kép). Borssal, sóval, bazsalikommal ízesítjük, és fedő nélkül 5 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a babot is (4. kép), és 10 percig főzzük. Bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Paradicsomos zöldbab Paradicsomos zöldbab Paradicsomos zöldbab Paradicsomos zöldbab
Paradicsomos zöldbab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1619 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
Paradicsomos zöldbab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
google+