Ratatouille
Padlizsános-paradicsomos egytálétel



Elkészítés:
1. A padlizsánt megmossuk, 1 cm-es szeletekre vágjuk (1. kép), besózzuk és állni hagyjuk. A cukkinit 5 mm vastagon felszeleteljük, kissé besózzuk, és állni hagyjuk. 30 perc múlva a zöldségeket leöblítjük, és nedvszívó papírral szárazra töröljük.
2. Megforrósított olajon aranybarnára pirítjuk a hagymát. Beletesszük a zúzott fokhagymát, a cukkinit, a padlizsánszeleteket, és aranyszínűre pirítjuk (2. kép).
3. Nagyobb lábosba tesszük, sóval, cukorral, borssal, borecettel ízesítjük (3. kép). Hozzáadjuk a lehéjazott, felaprított paradicsomot (4. kép) és a bort majd lefedve kb. 30 perc alatt összefőzzük.
4. Parmezán sajttal meghintve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |