Bélszín zöldborsmártásban

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Bélszín zöldborsmártásban
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál zöldbors
6 szelet 1 cm vastag bélszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
másfél dl tejszín
2 és fél dl erőleves
5 dkg vaj
dl száraz sherry
3 evőkanál liszt
1 fej hagyma
¼ teáskanál vaj
A díszítéshez:
néhány szál petrezselyem

Elkészítés:

1. Vastag falú, nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és 1 perc alatt üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Beletesszük a bélszínszeleteket, és erős tűzön, mindkét oldalon 2-2 percig sütjük (1. kép), majd a serpenyőből kivesszük és megsózzuk. A lisztet a visszamaradt zsiradékon aranysárgára pirítjuk (2. kép).

2. Felöntjük a sherryvel és az erőlevessel, felforraljuk, majd kis lángon további 5 percig főzzük. Beletesszük az eredetileg natúr lében lévő, leszűrt zöldborsot, a tejszínt (3. kép), összeforraljuk.

3. A húst visszatesszük a mártásba, és 5-10 percig főzzük (4. kép).

Bélszín zöldborsmártásban Bélszín zöldborsmártásban Bélszín zöldborsmártásban Bélszín zöldborsmártásban
Száraz, testes vörösbor illik hozzá.
Sültburgonya köret illik hozzá.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Bélszín zöldborsmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2775 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
Bélszín zöldborsmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
könyvek