Burgonyás omlett olajbogyókrémmel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Burgonyás omlett olajbogyókrémmel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kockára vágott burgonya
6 db tojás
2 evőkanál tej
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vékonyra szeletelt hagyma
3 szelet húsos füstölt szalonna
ízlés szerint őrölt bors
néhány citromkarika
Az olajbogyókrémhez:
9 dkg kimagozott olajbogyó
40 dkg tonhal
dl citromlé
dl olívaolaj
1 evőkanál kapribogyó
½ csokor apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Vastag falú, mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és ropogósra pirítjuk a kockára vágott szalonnát. A pörcöt kivesszük. A serpenyőbe beletesszük a kockára vágott burgonyát, és a visszamaradt zsiradékon aranypirosra sütjük (1. kép). Kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd a serpenyőbe visszatesszük a szalonnapörcöt és a burgonyát (2. kép).

2. A tojást a tejjel alaposan felverjük, megsózzuk, majd a szalonnás burgonyára öntjük (3. kép). Megborsozzuk, majd lefedve, lassú tűzön 10-15 perc alatt megsütjük az omlettet.

3. A krémhez sima péppé turmixoljuk a kimagozott olajbogyót, a kapribogyót, a lecsöpögtetett tonhalat, az olajat és a citromlevet (4. kép).

4. Tálaláskor az elkészült omlett tetejét megkenjük az olajbogyókrémmel, meghintjük a felaprított petrezselyemmel, és citromszeletekkel díszítjük. Cikkekre vágva tálaljuk.

Burgonyás omlett olajbogyókrémmel Burgonyás omlett olajbogyókrémmel Burgonyás omlett olajbogyókrémmel Burgonyás omlett olajbogyókrémmel
Az olajbogyókrém francia neve tapenade, kemény tojással előételnek kínálják, de kenhetjük kekszre vagy pirítósra is.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Burgonyás omlett olajbogyókrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1664 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
Burgonyás omlett olajbogyókrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
recepttár