Mandarinpalacsinta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandarinpalacsinta
Eljárások: gyúrás, nyújtás, sütés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg búzaliszt
vagy
30 dkg kukoricaliszt
ízlés szerint
szükség szerint víz

Elkészítés:

A lisztet és a sót annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk összegyúrjuk. Hengerré formázzuk, majd annyi korongra vágjuk, amennyire szükségünk van. Zsiradék nélkül, palacsintasütőben rugalmasra, nem ropogósra sütjük.

Tradicionális kínai elkészítési módja: sűrű galuskatésztát készítenek, majd egyik kezüket belemártva, egy tűzhelyre fordítva felhelyezett wok domborodó felszínére, körkörös mozdulattal rácsurgatják.

Amikor megsült egy fakanállal egy tálra perdítik. Pekingi kacsa tálalásakor nélkülözhetetlen, de más ételekkel töltve is fogyasztják.

Nevét a mandarinok gazdagságát, hatalmát jelképező sárga színről kapta. Ezért többnyire kukoricalisztből, vagy kukorica- és búzaliszt keverékéből készítik. Gyakorlatilag, teljesen megegyezik a mexikói tortillával és többé kevésbé az ősi kelesztetlen lepénykenyerekkel.

Mandarinpalacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1476 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Mandarinpalacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

recepttár