Mandarinpalacsinta



Elkészítés:
A lisztet és a sót annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk összegyúrjuk. Hengerré formázzuk, majd annyi korongra vágjuk, amennyire szükségünk van. Zsiradék nélkül, palacsintasütőben rugalmasra, nem ropogósra sütjük.
Tradicionális kínai elkészítési módja: sűrű galuskatésztát készítenek, majd egyik kezüket belemártva, egy tűzhelyre fordítva felhelyezett wok domborodó felszínére, körkörös mozdulattal rácsurgatják.
Amikor megsült egy fakanállal egy tálra perdítik. Pekingi kacsa tálalásakor nélkülözhetetlen, de más ételekkel töltve is fogyasztják.
Nevét a mandarinok gazdagságát, hatalmát jelképező sárga színről kapta. Ezért többnyire kukoricalisztből, vagy kukorica- és búzaliszt keverékéből készítik. Gyakorlatilag, teljesen megegyezik a mexikói tortillával és többé kevésbé az ősi kelesztetlen lepénykenyerekkel.